Lurøy Fotoarkiv

Her vil vi presentere et utvalg av bildene som finnes i fotosamlingen vår. I dag finnes det over 800 bilder i databasen, og nye bilder vil bli lagt ut litt etter litt. Bildene vi har lagt ut er hovedsakelig gammel historie, og gir et lite inntrykk av hvordan livet har vært i Lurøy fra gammelt av og fram til i dag. 

Hvis noen skulle sitte med gamle bilder som de kunne tenke seg å innlemme i denne fotobasen, er vi svært takknemlig. Alle bildene vi legger ut vil ha en logo i nedre del av bildet for å ivareta opphavsretten til bildene.

Salg av bilder

Lurøy kommune har vedtatt regler og satser for salg av bilder fra kommunens fotosamling. Disse gjengis på bestillingsskjemaet.

Kvaliteten på de fleste bildene er god, mens noen kan være mindre bra. Vi har allikevel valgt å ta dem med, fordi de forteller en viktig del av historien vår.

Hvordan bruke søkebildet

I søkebildet til fotobasen, er det mulig å søke på personnavn (etternavn, fornavn), stedsnavn, eller ulike emneord, som fiske, båter, biler,  gårder, fotball, kultur, bare for å nevne noen. Ved å søke på Lurøy i "fritekstsøket" vil du få opp alle bildene og kan bla deg gjennom dem.

Klikk her for å søke i fotoarkivet

 

 

 

Tilbake til Lurøy lokalhistoriske forside Tilbake til Lurøy biblioteks forside